Destination Wedding in Croatia

Destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj

Mladenci hodaju duž plaže nakon njihovog vjenčanja u Hrvatskoj.

Razmišljate o organiziranju svog destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj? No predomišljate se prije prvog kontakta s vašim organizatorom vjenčanja? Razumijemo da je dan vjenčanja jedan od najvažnijih dana u ičijem životu.

To je dan koji zaslužuje ostati pamćen do kraja života. Dan dostojan jedinstvene proslave bez zadrške! Zabavno je i lako zapetljati se u organizaciju detalja svojeg vjenčanja, dok birate savršenu vjenčanicu, izabirete cvijeće i dekoraciju zbog kojih će vaša proslava procvasti, i naposljetku – dok birate lokacije vjenčanja! Odabir mjesta može biti naporan. Mnogo aspekata treba uzeti u obzir, pogotovo ako se lokacija vašeg vjenčanja nalazi u inozemstvu.

U ovom blogu ćemo dati sve od sebe da vam predstavimo našu predivnu priobalnu zemlju. Naglasiti ćemo sva čudesa koja će učinit vaše destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj nevjerojatnim! Destinacijska vjenčanja u Hrvatskoj postaju svake godine sve popularnija.

Lokalno okruženje će učiniti čuda za svako destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj

Srce Europe

Hrvatska je smještena u srcu Europe, na istočnoj obali Jadranskog mora. Hrvatska je na križanju između jugoistočne, mediteranske i srednje Europe. U Hrvatsku se iz većine europskih gradova i gradova Bliskog istoka može doći kraćim letom. To uvelike pojednostavljuje pripreme za destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj. Kada se vaš izbor lokacija za destinacijsko vjenčanje suzi na jednoznamenkasti broj, tada samo uskočite na avion i posjetite lokacije koje su vam zapale za oko. Osobni posjet lokacija će vam olakšati izbor dok uživate u boravku u Hrvatskoj.

Mladenci usred zelenog polja u Istri.

Jedinstvena kombinacija prirodnih bogatstava i primamljive klime

Hrvatska ne obuhvaća široko geografsko područje. No unatoč tome je blagoslovljena jedinstvenom kombinacijom prirodnih bogatstava i primamljive klime. Hrvatska je stekla svjetsku slavu zbog svojih prirodnih čuda. Ona ima preko 1200 otoka i otočića. Zajedno s kopnenom obalom oni sačinjavaju preko 5800 kilometara obale! Pozivamo vas da uživate u kristalno čistom safirno-plavom moru dok se šetate prostranim plažama i posjećujete luksuzne hotele, raskošne vile, rustikalne restorane i autentične agroturizme.

Predivna priroda u Istri - zelena polja.

Prekrasna i raznolika priroda privlači brojne strance, zavodeći ih da smjeste svoje destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj. Istra je posebice privlačna mladencima i drugim ljubiteljima prirode. Istra je srcoliki poluotok na najzapadnijem dijelu Hrvatske. Ona je dom izuzetno privlačnog spoja obalnih gradova prepunih turista koji se natječu da uhvate djelić rimske povijesti, unutrašnjih sela u kojima se nalaze ukusni agroturizmi u vlasništvu lokalnih obitelji i luksuzne vile koje kao da nisu s ovoga svijeta. Mladenci su više nego dobrodošli u ovim smještajima i mogu u njima smjestiti svoje destinacijsko vjenčanje u Istri. Ako planirate svoje destinacijsko vjenčanje malo dalje od prepunih turističkih lokacija, onda ne tražite dalje od istarskih vinograda, koji se protežu dokle pogled seže ili malih otočića duž obale.

Mladenci se fotografiraju tijekom vjenčanja u Hrvatskoj, na molu uz zalazak.

Najpopularnije lokacije za destinacijska vjenčanja u Hrvatskoj su Istra i Dubrovnik, zbog njihove povijesne važnosti i kulturne baštine.

Mladenci se grle u atriju stare crkve u Istri. Ova crkva je savršena lokacija za održavanje vjenčane ceremonije u Hrvatskoj.

Kulturna baština

Istra je jedna od turistički najrazvijenijih regija u Hrvatskoj. Usporediva je s Toskanom ili Provansom. Prisutnost antičkog Rimskog carstva imala je tisućljetni utjecaj na lokalno stanovništvo, kulturu, arhitekturu i umjetnost. Turisti i svi zainteresirani svjedoče takvoj baštini u Rovinju, Poreču, Novigradu, Puli i drugim istarskim gradovima. Najprepoznatljivija antička rimska građevina u Istri je arena – amfiteatar u Puli. Nažalost, tamo nije moguće održati vjenčanje. Nasreću postoji bezbroj drugih crkva i kapela, palača i imanja, tvrđava i dvorova, te arheoloških nalazišta. UNESCO je mnoge od njih zaštitio kao svjetsku baštinu. Moguće je organizirati destinacijsko vjenčanje u srednjevjekovnim crkvama Rovinja, Poreča i drugih gradova.

Istra je živahna regija, koja može ponuditi mnogo više osim povijesnih građevina. Broj glazbenih i filmskih festivala, folklornih događanja i festivala raste svake sezone.

Bezbroj lokacija za destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj

Rovinj i Poreč su najpoželjnije lokacije za vjenčanje u Istri

Mladenci se na kraju kaldrme u Rovinju pripremaju za njihovo vjenčanje u Hrvatskoj.

Među najpopularnijim lokacijama za destinacijska vjenčanja u Istri su Rovinj i Poreč. Rovinj je povijesni grad posebno pogodan za romantično vjenčanje. Vrijedi spomenuti da su Rovinj i Dubrovnik apsolutno najpoželjnija svadbena odredišta u Hrvatskoj! Isprepletene uske kaldrme u čarobnom starom gradu Rovinja savršeno su mjesto za snimanje svadbenih fotografija. Samo pogledajte albume ovih vjenčanja. Nad starim gradom Rovinja vlada crkva sv. Eufemije. Crkva sv. Eufemije pruža prekrasan pogled na Jadran i obližnje otoke. Ti su otoci dovoljno veliki da se na njima smjeste luksuzni hotel i restoran, a opet dovoljno mali da se možete osjećati kao da ste na privatnom otoku pripremljenom samo za vaše destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj. Oba otoka su dostupna kratkom vožnjom redovnom linijom lokalnog brodića.

Poreč je ugledan dragulj uz Rovinj. Veličanstvena šetnica uz more se proteže oko cijele stare jezgre Poreča. U starom gradu Poreča i u predgrađu su smještene brojne vile pogodne za organiziranje vjenčanih ceremonija i domjenaka na otvorenom.

Izbor lokacije za destinacijsko vjenčanje u Istri

Sretni mladenci stoje ispred sjenice, koja je služila za njihovu ceremoniju vjenčanja na plaži u Hrvatskoj.

Možemo zaključiti da Istra nudi veliki izbor raznolikih lokacija za vjenčanje koje oduzimaju dah, poput modernih vila s bazenima i pogledom na brda i zelenilo ili luksuznih hotela s veličanstvenim pogledom na Jadransko more. U Istri postoje i autentične rustikalne lokacije za vjenčanja, poput rustikalnih sela i agroturizama. Ove lokacije su karakteristične po njezi istarske tradicije.

Kako bismo vam pomogli odabrati lokaciju, napisali smo članak o izboru lokacije za destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj. U tom članku preporučujemo da lokaciju vjenčanja u Hrvatskoj odredite barem 12 mjeseci unaprijed. Možda ćete također htjeti posjetiti i najpopularnije lokacije za vjenčanja u Istri. Imajte na umu da navedeni popis lokacija ne obuhvaća sva dostupna mjesta za vjenčanje u Istri. Kontaktirajte nas kako bi saznali više o lokacijama koje do sad nisu spomenuta. Konačno, možete koristiti naš pretraživač lokacija da biste saznali koje mjesto najbolje odgovara vašim očekivanjima. Pretraživač lokacija možete koristiti bez prijave ili ostavljanja bilo kakvih podataka o sebi.

Nije nimalo lako odrediti lokaciju destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj, ali postoje i drugi aspekti koje treba uzeti u obzir. Hrana i piće su posebno važni aspekti svakog vjenčanja. Destinacijska vjenčanja u Hrvatskoj su jedinstvena po svojoj gastronomiji za prste polizati i po izboru lokalnih međunarodno prepoznatljivih vinskih etiketa!

Mladenci koriste predah od njihovog vjenčanja u Hrvastkoj da se fotografiraju uz obalu tijekom zalaska u Poreču.

Destinacijska vjenčanja u Hrvatskoj nisu potpuna bez dodira jedinstvene lokalne gastronomije

Ne samo u prekrasnim znamenitostima, već hrvatsko bogatstvo prirode leži i u velikom izboru svježe hrane. Možete birati između svježe jadranske ribe i morskih plodova, mesa i pršuta iz domaćih farmi, posebnog slanog sira autentičnog za pašnjake hrvatskih otoka, ili prirodno uzgojenog voća i povrća. Sva vrhunska jela su ukusno obogaćena maslinovim uljem i drugim mediteranskim začinima, što će se svidjeti čak i najosjetljivijem nepcu!

Mladenci i kumovi tijekom fotografiranja za njihovo destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj.

Gosti vašeg destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj će sigurno uživati u svim spomenutim organskim delicijama. No vrijeme je da sada dodate kapljicu domaćeg vina u jelovnik vjenčanja. Hrvatska je svjetski poznata po bijelom i crvenom vinu, kao i rosé vinu. Vino se prirodno prerađuje u skladu s patentiranim stoljetnim metodologijama. S punim trbuhom i čašom, vaši gosti neće imati drugog izbora nego uživati u vašem vjenčanju u Hrvatskoj do zore!

Mnogi enolozi smatraju da je povoljno hrvatska podneblje ključno za visoku kvalitetu domaćeg vina. No, koliko je hrvatska klima povoljna za vjenčanja?

Mladenci poziraju za fotografiju ispred žutog restorana.

Hrvatska klima

Vrijeme i godišnja doba su nedvojbeno ključni elementi koje treba uzeti u obzir pri odabiru datuma vašeg vjenčanja u Hrvatskoj. Obalni dijelovi Hrvatske uživaju u mediteranskoj klimi s hladnom i kišnom zimom i vrućim, suhim ljetom. Prosječna temperatura zraka doseže vrhunac tijekom srpnja i kolovoza na gotovo 30°C. Svaki mjesec od travnja do listopada ima u prosjeku više od 150 sunčanih sati. Stoga ne čudi da sezona destinacijskih vjenčanja također doseže vrhunac tijekom ovih mjeseci. Iako mladenci jedva čekaju započeti planiranje svog destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj u srpnju ili kolovozu, moramo vas upozoriti da je vremenska prognoza u ovo doba godine ponekad nepodnošljivo vruća. Čak ni dašak svježeg vjetra vas ne može ohladiti dok ste na izravnom suncu. Također, kako bi izbjegli gužve turista tijekom ovih mjeseci, mladenci često smještaju svoje destinacijsko vjenčanje tijekom drugih, manje popunjenih mjeseci.

Mladenci se spuštaju do mora ispred Rovinja.

Možda se pitate što je još potrebno za vaše destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj? Više vremena za uživanje u boravku? Razmislite o produljenju destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj i dodavanju uzbudljivog medenog mjeseca.

Mladenka pozira na stubama tijekom fotografiranja za svoje vjenčanje u Hrvatskoj.

Destinacijsko vjenčanje može biti savršen razlog za medeni mjesec

Hrvatska nije popularna samo zbog održavanja destinacijskih vjenčanja. Često se nalazi na vrhu ljestvica odredišta za medeni mjesec. Jedan vikend možda jednostavno nije dovoljno vremena za uživanje u svemu što Hrvatska nudi. No dulji boravak tijekom medenog mjeseca u Hrvatskoj može biti upravo ono što trebate. Medeni mjesec na istom odredištu kao i vaše vjenčanje vam može omogućiti da pozovete svoju obitelj ili najbliže prijatelje da zajedno provedete još nekoliko dana.

Destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj nudi razne mogućnosti i fleksibilnost tijekom pripreme rasporeda vjenčanja. Postoje neke ključne razlike od lokalnog vjenčanja. Većina mladenaca koji se odluče vjenčati u inozemstvu smatraju da ne moraju pozvati baš sve svoje prijatelje i udaljene članove obitelji. To im omogućuje da prilagode broj gostiju svojim željama i prioritetima. Drugi aspekt destinacijskih vjenčanja je udaljenost koja ograničava komunikaciju mladenaca s lokalnim dobavljačima i voditeljima lokacija za vjenčanja. Interakcija s većinom dobavljača, poput fotografa i glazbenika, nije jako zakinuta, jer njihovu kvalitetu možete procijeniti uvidom u njihov prethodni rad i portfelj. Ne morate ih osobno upoznati. No, procijeniti catering ili posjetiti lokaciju za vjenčanje nije moguće bez posjeta Hrvatskoj.

Planiranje destinacijskog vjenčanja i komunikacija na veće udaljenosti može zbunjujuća i nedeterministička. Lako je pogrešno protumačiti detalje i izgubiti se u procesu planiranja vjenčanja. Ovo su važni razlozi za angažman iskusnog lokalnog organizatora vjenčanja.

Angažirati organizatora destinacijskih vjenčanja u Hrvatskoj

Organizator vjenčanja vam pomaže organizirati vjenčanje u Hrvatskoj

Organizator vjenčanja u Hrvatskoj će poslužiti kao glasnik vaših želja dobavljačima i voditeljima lokacija za vjenčanja. No komunikacija je dvosmjerna. Organizator vjenčanja će slušati i razumjeti očekivanja mladenaca za njihovo destinacijsko vjenčanje i prilagoditi svoje prijedloge željama mladenaca.

Mladenci ispod okruglih vrata.

Lokacije za vjenčanje u Hrvatskoj su fleksibilna i vrlo prilagodljiva bilo kojem stilu vjenčanja, ali imaju ograničenja. Organizator vjenčanja vrlo dobro poznaje ta ograničenja. To mu omogućavuje da vas upozori ako lokacija za koju ste zainteresirani nema kapacitet za određeni broj gostiju ili ako je u Hrvatskoj na raspolaganju prikladnija lokacija za vjenčanje. Kada mladenci odluče posjetiti odabrane lokacije za vjenčanje u Hrvatskoj, organizator vjenčanja koordinira voditelje lokacija i dobavljače za catering, kako bi mladenci u jednom ili dva dana mogli napraviti sve planirane posjete i degustirati dogovorene menu-e.

Budžet vjenčanja je temelj destinacijskog vjenčanja. Iskusan organizator vjenčanja blista dok se dogovara s voditeljima lokacija i dobavljačima. Organizator vjenčanja nastoji s njima postići najbolje moguće ponude i najvišu kvalitetu za predloženi budžet. Osim toga organizator ima važnu zadaću paziti da se ne probije budžet.

Organizator vjenčanja također može predložiti popise dobavljača vjenčanja, koji su sposobni ostvariti upravo onaj stil vjenčanja kojemu težite.

Argumenti za angažirajne lokalnog organizatora vjenčanja u Hrvatskoj

Najsnažniji argument u prilog zapošljavanja organizatora za destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj je opuštena atmosfera mladenaca tijekom organiziranja vjenčanja. Organizator vjenčanja će komunicirati s voditeljem lokacije, dobavljačem za catering, fotografom, glazbenikom, inženjerom za osvjetljenje i ozvučenje, cvjećarom, frizerom i svim ostalim dobavljačima, pronaći će prikladan smještaj za mladence i predložiti opcije za smještaj njihovih gostiju, nadzirati pripreme lokacije, koordinirati ceremoniju i sve to dok budno pazi na budžet. Vama preostaje samo zadatak da pozovete goste i rezervirate avionske karte. Ako razmišljate o angažiranju organizatora vjenčanja, preporučamo da više o tome pročitate na našem blogu o angažiranju organizatora vjenčanje u Hrvatskoj.

Mladenci stoje ispred crkve u kojoj je održana njihova vjenčana ceremonija u Hrvatskoj.

Pravni zahtjevi i vrste vjenčanja u Hrvatskoj

Crkveno, civilno ili simbolčko vjenčanje u Hrvatskoj

Mladenci se mogu odlučiti za crkveno, civilno ili simboličko vjenčanje u Hrvatskoj. Bez obzira na koju vrstu vjenčanja se odluče, mladenci će se morati suočiti s pravnom dokumentacijom. Pročitajte naš blog koji uspoređuje crkveno, civilno i simboličko vjenčanje. Često je teško razumjeti međunarodne zakone, a uređivanje svih legalnosti putem telefona može biti izuzetno komplicirano. Ovo je samo još jedan razlog za angažiranje lokalnog organizatora vjenčanja u Hrvatskoj. On neće samo osigurati da mladenci budu informirani o svoj potrebnoj dokumentaciji. Organizator vjenčanja će organizirati svo pravno osoblje i pomoći vam pribavite i pripremite sve dokumente na vrijeme.

Indijsko vjenčanje u Hrvatskoj, u srcu Istre. Ovo destinacijsko vjenčanje je dokazalo da se dekoracija vjenčane lokacije može potpuno prilagoditi vjerskim tradicijama.

u Hrvatskoj je moguće organizirati destinacijska vjenčanja bilo koje vjere. Iskusan dekorater može prilagoditi cjelokupan stil vjenčanja kako bi stil odražavao vjerske tradicije. Ovo indijsko vjenčanje je odličan primjer adaptacije lokacije za vjenčanja.

Crkveno vjenčanje u domaćoj zemlji mladenaca i civilno vjenčanje u Hrvatskoj

Mnogi mladenci se odlučuju vjenčati u svojoj domicilnoj zemlji, te zatim organizirati civilno vjenčanje u Hrvatskoj. Mladenci mogu izabrati hoće li održati svoju civilnu ceremoniju u gradskoj vijećnici ili izvan nje. Poželjno je održati ceremoniju vjenčanja izvan gradske vijećnice. Na taj način se stil ceremonije može prilagoditi stilu cjelokupnog vjenčanja. Organizator vjenčanja mora u oba slučaja dogovoriti kada i gdje će prisustvovati matičar. Matičar mora održati civilno vjenčanje na hrvatskom jeziku. Ako se bilo koji ili oba mladenca ne služe hrvatskim jezikom, onda je zakonski uvjet da na vjenčanju bude nazočan prevoditelj koji je imenovan od strane suda i prevodi čitavu ceremoniju na materinji jezik mladenaca.

Istospolno vjenčanje u Hrvatskoj - mladenci režu svoju vjenčanu tortu.

Lokalni zakoni dozvoljaju istospolna i LGBT vjenčanja u Hrvatskoj. Pročitajte naš blog o nedavnom istospolnom destinacijskom vjenčanju u Hrvatskoj.

Bjekstvoje sve popularnija vrsta destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj. Možda se čini mnogo jednostavnijim organizirati bjekstvo nego vjenčanje s mnogo gostiju, no potrebna zakonska dokumentacija je ipak ista za obje vrste vjenčanja.

Početak planiranja vašeg destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj

Mladenci se na uskoj kaldrmi u Poreču fotografiraju za svoj album vjenčanja u Hrvatskoj.

Hrvatska pruža sve što je potrebno za planiranje i realizaciju jedinstvenog nezaboravnog destinacijskog vjenčanja, bez premca u svom šarmu i privlačnosti.

Planiranje i organiziranje destinacijskog vjenčanja u Hrvatskoj nije jednostavan podvig, ali ima velike nagrade! Početak planiranja vjenčanja u stranoj i potpuno nepoznatoj zemlji može u početku biti zastrašujući. No bez obzira planirate li raskošni višednevni događaj u luksuznoj vili s probnom večerom, koktelom dobrodošlice i izletom brodom u zalazak sunca ili intimno i opušteno obiteljsko druženje, organizatori vjenčanja iz agencije za organizaciju vjenčanja Flammeum su spremni uskočiti i nadmašiti očekivanja!

Flammeum je agencija za planiranje destinacijskih vjenčanja u Hrvatskoj. Organizatori vjenčanja u Flammeumu su specijalizirani za organizaciju destinacijskih vjenčanja u Istri. Pregledajte usluge koje pružaju organizatori vjenčanja u Flammeumu ili nas kontaktirajte i recite nam sve zbog čega će vaše destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj biti izvanredno!

Autor: Eneja

Fotografije: Lukart | Moon Weddings | DT Studio | Mihoci