The newlyweds are eloping because they want full privacy for their wedding ceremony

Elopement – je li doista jednostavno?

Pobjegnite u Hrvatsku

Elopement is for newlyweds and closest family and friends only. Usually only maid of honor and best man accompany the eloping newlyweds.

Među mnogim romantičnim lokacijama za vaše vjenčanje u Hrvatskoj, postoji alternativa – elopement / bjekstvo. Bjekstvo u Hrvatsku postaje sve popularnije među mlađim mladencima. Postoje mnogi razlozi zbog kojih se mladenci odluče za bjekstvo: lokacija koju traže je već zauzeta, ograničeni budžet, obitelji se ne slažu, mladenci se žure oženiti ili jednostavno ne žele da planiranje i organizacija vjenčanja postane komplicirano.

Postoje mnogi razlozi za bjekstvo. Mogli se povezati s nekim od navedenih razloga ili ne, morate se zapitati: može li vjenčanje postati više romantično i pustolovno od bjekstva? Ako želite pobjeći, ali dvojite jeste li spremni, nemate razloga za brigu. Pripremili smo 7 jednostavnih pravila koja vas mogu voditi kroz bjekstvo, bez gnjavaže.

Planirajte svoje bjekstvo

Ono se može činiti kao najjednostavniji izbor, ali čak i bjekstvo treba zahtijeva planiranje, a ovdje je opisano kako:

  1. Razmišljajte o onima koji će biti prisutni. Bjekstvo prihvaća samo šačicu vama najbližih od obitelji i prijatelja. Često su u bjekstvu prisutni samo kum i kuma. Izaberite samo nekolicinu najbližih ili pak nemojte nikome reći – vi odlučujete!
  2. Neophodno je tjednima prije vjenčanja rezervirati fotografa. Zasigurno možete pronaći prijatelja s profesionalnim fotoaparatom i dovoljno iskustva da ovjekovječi vaš veliki dan. Ipak, preporučamo vam rezervaciju lokalnog profesionalca. On poznaje sve tajne uglove vaše lokacije za vjenčanje i on zna kako uhvatiti savršen kadar, koji ne veliča samo lokaciju, već i vaše osjećaje!
  3. Izaberite lokaciju koja na neki način rezonira s vašim odnosom. U redu je ako se želite vjenčati u gradskoj vjećnici, ali to nije jedina opcija!
  4. Pronađite prigodnog svećenika ili matičara, koji će vas uvesti u brak. Svaka lokacija nudi pakete usluga za bjekstvo, pa vam to može olakšati potragu.
  5. Istražite zakon, dozvole, dokumente i sve ostalo potrebno za legalizaciju vašeg braka u vašoj domovini.
  6. Najbolji način da ništa ne zaboravite je pripremanje popisa svega što vam je potrebno na dan vjenčanja. morate imati na umu sve, bez obzira koliko očito moglo biti. Morate unaprijed naručiti prstenje! Također, nije najbolja ideja napisati zavjete večer uoči vjenčanja. Razmislite što ćete nositi. Planirate li putovati nakon proslave, budite sigurni da ste put organizirali to na vrijeme. Ako inzistirate sve isplanirati i organizirati samostalno, usluge poput The Knot mogu vam pomoći riješiti mnoge organizacijske probleme.
  7. Posljednje, ali ne i nebitno, riječ je o vašem velikom danu – budite sigurni da ćete ga dobro proslaviti! Ne dopustite si da proslavu provedete koordinirajući svaki detalj, bez obzira koliko se bjekstvo jednostavnim doimalo.

Dobar vjenčani plan je onaj koji ne izostavlja Vas

Elopement doesn't need complicated decoration, but some decoration must be present

Jeste li već isplanirali i organizirali sve, ali vam je dekorater upravo javio da neće moći nabaviti gipsofilije na vrijeme za proslavu? Jeste li već pripremili raspored, ali je matičar zakasnio na brod i neće moći na vrijeme stići? Zbog takvih problema proslava jednostavna poput bjekstva može postati jednako zahtjevna kao i vjenčanje s 50 gostiju.

Flammeum je agencija za organizaciju vjenčanja u Hrvatskoj. Iskusili smo mnoge promjene planova i rasporeda u posljednjem trenutku, ali smo uvijek pronašli rješenje. Dopustite nam da vam pomognemo istkati plan vjenčanja ili koordinirati vaš pripremljeni plan.

Autor: Sanela