FAQ – Često postavljena pitanja o vjenčanjima u Hrvatskoj

Pročitajte pitanja koja nam klijenti često postavljaju o planiranju, organizaciji i koordinaciji vjenčanja. Ako ne možete pronaći odgovor na vaše pitanje, onda je to vjerojatno specifično pitanje ili se jednostavno ne postavlja često. U tom slučaju ne oklijevajte kontaktirati nas.

Organizator vjenčanja će vam pomoći ostvariti sve ono što želite od svojeg vjenčanja. Ako niste sigurni gdje početi, kome se obratiti, kako to učiniti, ili jednostavno nemate dovoljno vremena – mi smo tu da vam pomognemo.

Mladenci često nisu svjesni svih pojedinosti koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja vjenčanja i obično nisu svjesni potrebnog budžeta za vjenčanje. Čak i ako znate točno što želite, organizator vjenčanja će vas savjetovati i uputiti u pravom smjeru.

Mladenci često traže pomoć od članova obitelji i prijatelja, ali im oni najčešće daju prijedloge prema vlastitom ukusu te tako nenamjerno odstupaju od snova mladenaca. S druge strane organizator vjenčanja je profesionalac koji će slušati samo vaše želje i staviti ih prije svega. Organizator vjenčanja će učiniti proces planiranja vjenčanja jednostavnim, poput kupnje u trgovini!

Više o ovome možete pročitati na našem blogu Zašto angažirati organizatora vjenčanja.

Naravno! Zapravo, izbor dobavljača je u potpunosti u vašim rukama. Uvijek predlažemo više dobavljača i predlažemo onog kojeg smatramo najboljim za vaš koncept vjenčanja. Ali vi uvijek imate posljednju riječ izabrati dobavljača koji odgovara vašem stilu ili čiju cijenu smatrate najkonkurentnijom.

Ako ste već rezervirali lokaciju ili dobavljača, to nije problem! I dalje ćemo vam pomoći da pronađete i rezervirate ostale dobavljače. Također ćemo ih i koordinirati na dan vašeg vjenčanja. Vaš jedini zadatak na vjenčanju je reći ‘uzimam’ i uživati u trenucima s prijateljima i obitelji.

Ponekad mladenci preferiraju rezervirati fotografa, snimatelja, glazbenika ili nekog drugog dobavljača iz vlastite države. U tom slučaju je cijena dobavljača uvećana za troškove puta i smještaja, najma opreme i sl. Ipak, treba naglasiti da smo do sad imali izvrsna iskustva u radu s inozemnim dobavljačima.

Ako se ne možete odlučiti u izboru lokacije vašeg vjenčanja, nudimo vam pomoć na dva načina: da ispunite upitnik o izboru lokacije, ili da nas kontaktirate.

Kratki pretraživac lokacija će vam suziti izbor lokacije. Pritom ne morate ostaviti adresu vaše elektronske pošte ili se pretplatiti.

Ako nas kontaktirate, možete nam reći svoja očekivanja u vezi lokacije, očekivani broj gostiju i željeni datum. Na taj način vam možemo predložiti lokaciju za vaše vjenčanje. Obično kada se mladenci ne mogu odlučiti između nekoliko lokacija, organiziramo obilazak. Tijekom obilaska lokacija mladenci također dobivaju priliku da nas upoznaju te s nama osobno razgovarati o svim važnim stavkama.

Većina visoko budžetnih lokacija nudi usluge vlastitog koordinatora. No postoje bitne razlike između in-house koordinatora i nezavisnog organizatora vjenčanja.

Koordinator lokacije odgovoran je za svaki detalj koji je usko vezan s lokacijom, kao što su hrana i piće i stanje lokacije. Ali koordinator nije odgovoran za dobavljače, te koordinaciju i hodogram vjenčanja! Naprotiv, organizator vjenčanja mora osigurati da svaki dobavljač zna kada i gdje treba biti. Organizator vjenčanja je zadužen i za hodogram vjenčanja, pritom pazeći da se sve odvija prema dogovorenom vremenskom slijedu.

Organizator vjenčanja je dostupan gotovo 24 sata svakodnevno. Ako hitno trebate izmijeniti raspored u zadnji tren, jednostavno nazovete organizatora. S druge strane, koordinator lokacije ne mora biti dostupan izvan radnog vremena. Koordinator lokacije često koordinira više vjenčanja i događaja istovremeno, dok se mi ograničavamo na samo jedno vjenčanje ili događaj u jednom danu.

Osim toga, organizator vjenčanja nije vezan za lokaciju. To znači da vam nezavisan organizator može predložiti i podobniju lokaciju ili dobavljače.

Organiziramo! U Hrvatskoj su održana mnogobrojna istospolna vjenčanja i dobro su prihvaćena. Hrvatska priznaje istospolni brak, tako da se možete imati civilno vjenčanje.  Počašćeni smo kad imamo priliku organizirati vjenčanje za istospolni par. Već imamo iskustva s istospolnim vjenčanjima. O tome možete pročitati na našem blogu ili pogledati galerije.

Ne pravimo razliku između istospolnih vjenčanja i ostalih vjenčanja. Naša misao glasi: ako možete pružiti ljubav, imati ćete divno vjenčanje u Hrvatskoj, bez obzira na spol!

Hoćemo, jer organizacija vjenčanja uključuje i koordinaciju vjenčanja. To znači da dobivate cijeli paket. Tijekom perioda vjenčanja, od trenutka kada prvi put stupimo u kontakt, sve do dana vjenčanja, kontaktirati ćemo dobavljače, slati vam različite ponude, potvrđivati ponude na koje pristanete, a pritom ćemo prilagođavati troškove vašem budžetu. Pripremiti ćemo hodogram vjenčanja i osigurati da sve bude spremno za vjenčanje. Na dan vjenčanja ćemo također biti prisutni, kako bismo bili sigurni da je sve učinjeno prema rasporedu.

Vrlo često se u posljednjem trenutku pojavljuje problem, ali mi smo tu da brinemo o tome. Samo razmotrite u kakvom položaju bi se mladenci našli kada bi saznali da bend ne može postaviti svoju pozornicu, jer su dekorater ili dobavljač rasvjete zauzeli previše prostora za svoju opremu. Ako se takav problem pojavi, nećete ga niti primijetiti, jer smo mi tamo da sve dvaput provjerimo i riješimo svaki problem čim iskrsne.

Ukratko, koordinirati ćemo vaš dan vjenčanja, tako da možete bezbrižno uživati ​​u svakoj minuti!

U Flammeum-u su zaposlene dvije organizatorice vjenčanja. Vrlo je teško predvidjeti hoće li organizator vjenčanja biti spriječen prisustvovati vjenčanju zbog veće sile, poput bolesti. Iz tog razloga su uvijek dvije organizatorice vjenčanja uključene u sav proces planiranja vjenčanja te zajedno prisustvuju svakom vjenčanju.

Imamo strogo pravilo da organiziramo i koordiniramo samo jedno vjenčanje ili događaj na dan. Također imamo politiku poslovanja da na svakom vjenčanju prisustvuju dvije organizatorice vjenčanja. Stoga je kod nas svaki datum rezerviran za samo jedno vjenčanje.

Planiranje vjenčanja je složen proces, koji zahtijeva mnogo napora, bez obzira radi li se o malom ili velikom vjenčanju. To nas je dovelo do spoznaje da veći broj vjenčanja godišnje narušava kvalitetu naših usluga. Prije svega inzistiramo na najvišoj kvaliteti naših usluga. Zbog toga se ograničavamo na 30 vjenčanja godišnje.

To nam omogućuje da vam obećamo da ćemo, ako nam dopustite da organiziramo vaše vjenčanje, pružiti najbolje za vas u cijelom procesu planiranja i koordiniranja vjenčanja te vam biti dostupni u bilo kojem trenutku.

Budžet vjenčanja u potpunosti ovisi o vašim mogućnostima. Lokacija vjenčanja je uobičajeno najveći izdatak. Stoga možete očekivati početnu procjenu ukupne cijene vjenčanja tek nakon odabira mjesta, hrane i pića.

Dodatni troškovi poput dekoracije, fotografa, snimatelja, glazbenika, rasvjete itd. se mogu prilagoditi vašem budžetu. Uvijek ćemo vam dati predodžbu o cijenama svakog dobavljača, što bi se moglo uključiti u vaš budžet ili koliko ćete morati potrošiti za nešto što ste vidjeli na fotografijama drugih vjenčanja.

Najbolje je odrediti početni budžet, a mi ćemo se pobrinuti da troškovi ostanu unutar zadanih okvira. Imajte na umu da troškovi mogu varirati do 10% tijekom planiranja, jer mladenci često mijenjaju želje ili preferencije.

Najbolje vrijeme za početak planiranja vjenčanja je najmanje 12 do 18 mjeseci unaprijed. To će vam dati dovoljno vremena za mirno razmatranje svih dobavljača i odabir onih koji vam se najviše dopadaju. Također je mnogo lakše pronaći slobodan datum na željenoj lokaciji godinu dana prije vjenčanja, nego samo 6 mjeseci uoči vjenčanja.

Ako nemate toliko vremena, najbolje je početi sa planiranjem što prije, čim odlučite da želite imati vjenčanje.

Civilno vjenčanje je pravno vjenčanje. Simbolično vjenčanje nema pravnu moć i kao takvo ne iziskuje nikakvu dokumentaciju. Ipak, simbolično vjenčanje može sadržavati sve elemente civilnog vjenčanja: zavjete, razmjenu prstena, vjerske elemente i pjesme itd. Simbolično vjenčanje se može organizirati na takav način da gosti niti ne primijete razliku između simboličnog i civilnog vjenčanja. Simbolično vjenčanje može čak uključivati i glumca umjesto matičara.

Mladenci se obično odluče za simbolično vjenčanje ako su već legalno oženjeni, ali nisu organiziralu proslavu ili jednostavno ne žele brinuti o dokumentaciji. Dokumentacija može biti vrlo komplicirana ukoliko organizirate vjenčanje u stranoj državi. Postoje mnoge prednosti simboličnog vjenčanja. Više o prednostima možete pročitati na našem blogu: Simbolično vjenčanje bez dokumenata i neprilika.

Možete nas kontaktirati putem obrasca za kontakt na našoj web stranici. Ondje nam možete dati više informacija o vašem vjenčanju, traženom datumu, očekivanom broju gostiju, imate li posebne želje, itd. Prema danim smjernicama ćemo vam se javiti s prijedlozima lokacije i dobavljača.

Naravno da možemo! Organizacija događaja je na popisu naših usluga. Možemo organizirati ručak dobrodošlice ili koktel party uvečer. Ako želite nešto dinamičnije, možemo organizirati izlet brodom za vaše goste ili jednostavno okupljanje uz roštilj. Vrsta događaja u cijelosti ovisi o vašem izboru, kako želite primiti svoje goste i zahvaliti im na dolasku. Čak i ako nemate ideju, nudimo prijedloge i pomažemo u izboru najbolje.

Agencija za organizaciju vjenčanja i događaja Flammeum specijalizirana je za Istru i Kvarner. U ovom trenutku ne nudimo usluge organizacije vjenčanja u drugim dijelovima Hrvatske.