Without any doubt, Indian wedding is one of the most exotic wedding parties!

Indijsko vjenčanje u srcu Istre

Egzotično indijsko vjenčanje

Indijsko vjenčanje je nedvojbeno jedno od najegzotičnijih proslava vjenčanja! Indijci su izuzetno svečani. Stilovi vjenčanja i kostimi pršte različitim bojama. Iako su osjećaji preplavljeni bojama i zvukovima, indijsko vjenčanje je cjelovito. Tradicionalne pjesme i plesovi povezuju cijelu proslavu u skladan događaj.

Tradicionalno indijsko vjenčanje traje tri dana. Rituali takvih vjenčanja ovise o vjeri mladenke i mladoženje, regiji Indije iz koje potiču, lokalnim adaptacijama, budžetu i, naravno o preferencijama mladenaca.

Naziya & Florian

Naši mladenci, Naziya i Florian su organizirali indijsko destinacijsko vjenčanje u Hrvatskoj. Ono je trajalo nekoliko dana, ali je tradicionalna indijska proslava bila organizirana na samo jedan dan. Proslava nije održana u klasičnoj hotelskoj banketnoj dvorani ili u džamiji. Proslava je organizirana u predivnom obiteljskom agroturizmu, u srcu Istre.

Rituali tijekom vjenčanja

In Baraat a groom glamorously enters the venue in the middle of a traditional dance

Indijsko vjenčanje Naziye i Floriana je sadržavalo sljedeće rituale:

  • Baraat,
  • Mahr,
  • Nikah i
  • svečani prijem.

Baraat je procesija mladoženjine obitelji i prijatelja. Mladoženja glamurozno ulazi na lokaciju vjenčanja usred tradicionalnog plesa. Prema tradiciji on jaše konja ili slona. Iako je Florian u početku odlučio jahati konja, zbog loše vremenske prognoze i povremene kiše, odlučio se dovesti u Mini Morrisu. Naziya i Florian nisu dopustili da kiša prekine ijedan ritual. Tradicionalna indijska muzika je svirala tijekom Baraata da najavi dolazak mladenaca. Mladenkina sestra je smišljala podvale i cvijećem dočekivala goste, te ih posipala ružinom vodom, kao simbolom čistoće i božanstvene arome. Mladenkina majka je davala slatkiše, kao poklon za vjenčanje kćeri.

Nikah is an Indian marriage ceremony ritual

Ritual predaje financijskog pologa od strane mladoženje se naziva Mahr. Ovaj vjenčani poklon se smatra božanskim naređenjem. Prema Kuranu Mahr je simbol muževe predanosti i odgovornosti. On može mladenki biti plaćen u novcu, nekretninama ili pokretninama. Stariji članovi obje obitelji na dan vjenčane ceremonije dogovaraju vrijednost Mahra.

Nikah je indijski ritual sklapanja braka. Simbolično Nikah vjenčanje je izvršio imam. Nakon vjenčanja je uslijedila tradicionalna indijska bračna propovijed. Ona je uključivala specifične molitve i čitanja iz Kurana.

Proslava do zore

The party lasted until the early morning

Gosti su nakon vjenčane ceremonije uživali u izvrsnoj lokalnoj istarskoj kuhinji, prilagođenoj muslimanskim pravilima prehrane. Proslava je trajala do zore, a gosti su plesali na indijske hitove, isprepletene međunarodnim pjesmama. U restoranu nije bilo osobe koja nije plesala i zabavljala se, uključujući dobavljače i konobare.

Indijska odjeća i dekoracija

Design styles and costumes burst with many different colors

Indijska vjenčana odjeća je također važan dio vjenčanja. Naziya i Florian su izgledali nevjerojatno u svojim predivnim haljama. Naravno, i gosti su bili odjeveni u šarenoj i stilskoj tradicionalnoj odjeći.

Dekoracija je značajan faktor za izvanredan izgled lokacije. Priprema lokacije za indijsko vjenčanje, kako bi se svi osjećali kao kod kuće i prepoznali kulturu kakva je, je bila pravi izazov. Stolovi su bili puni šarenog cvijeća i zlatnih detalja. Dekorater je uložio mnogo truda u dekoraciju vjenčanja i izvršila je predivan posao.

Flammeum je agencija za planiranje vjenčanja u Istri. Naše usluge Vam mogu pomoći organizirati religiozno vjenčanje poput ovog. Možemo Vam preporučiti odlične lokalne fotografe, poput studija koji je fotografirao ovo vjenčanje. Ako želite znati više o planiranju vjenčanja, kontaktirajte nas čim prije.

Autor: Tea

Fotograf: Lukart