Winter Wedding in Croatia

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Ljeto i proljeće dominiraju rasporedom vjenčanja, ali postoji više argumenata za razmatranje zimskog vjenčanja u Hrvatskoj. Već smo pisali o destinacijskim vjenčanjima u Hrvatskoj. Pohvalili smo se njezinim okolišem i prirodom, kristalno čistim morem, kuhinjom, vinom i ljubaznim mještanima. Naravno, spomenuli smo podobnost istarske klime za vjenčanja. Ali Hrvatska nije poznata samo po toplim ljetima. Zima je savršeno vrijeme za organizaciju nezaboravnih vjenčanja u Istri s malim preokretom. Brojne izazove treba uzeti u obzir prilikom planiranja zimskog vjenčanja. Ali ti isti izazovi će učiniti svako vjenčanje jedinstvenim!

Jeste li znali da je prosinac najpopularniji mjesec za zaruke u Hrvatskoj? To nije slučajno i pišemo ovaj blog kako bismo istražili sve detalje zbog kojih mladenci izražavaju svoje najdublje osjećaje posebno u ovo doba godine i kako su ti osjećaji primjenjivi na zimsko vjenčanje u Hrvatskoj. Parovi se lako zaljube i izraze svoje osjećaje tijekom blagdana. Poneseni toplinom blagdana, prosidbom je jednostavno učiniti prvi korak ka uspostavljanju nove obitelji. Međutim, ovaj smo blog pripremili kako bismo vam predložili još ideja koje će vam pomoći da priredite prosinac za pamćenje.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Vruće vjenčanje usred zime

Većina mladenaca u Hrvatskoj sanja o hodu do oltara tijekom proljeća ili ljeta, jer više temperature omogućuju vjenčanje na otvorenom. Ipak, poznajemo mnogo zaljubljenika u blagdane, koji su, poput nas, zaintrigirani zimskim vjenčanjem u Hrvatskoj tijekom Božićnih blagdana. Iako klima nije toliko topla kao ljeti, potiče nas da toplinu tražimo među najbližim članovima obitelji i prijateljima. Nalaže snažan osjećaj intimnosti, bliskosti i romantike. Zimska oluja polarna suprotnost ljetnog povjetarca, ali zimska atmosfera vjenčanja je vruća! Ovo doba godine smatramo savršenom prigodom za proslavu blagdana i istovremeno vjenčanje u najljepše doba godine.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Zašto organizirati zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Prije svega, blagdansko vjenčanje u Hrvatskoj vam daje mnogo slobode u izboru ukrasa za vjenčanje. Mladenci mogu oblikovati svečani duh vjenčanja kao elegantan, kraljevski, luksuzan, zlatni, srebrni, crveni, plavi, bijeli. Na izbor je nebrojeno ideja i boja. Dekoracije se kreću od lažnog snijega na stolovima i plesnom podiju, zajedno s tipičnim crvenim i zelenim cvijećem, preko svega blistajućeg, do jednostavnog ukrašavanja vjenčanja uz dašak blagdanskog duha. Sve ovisi o vama!

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Dekoracije za blagdansko vjenčanje u Hrvatskoj

Ako nas pitate – zelenilo je nedvojbeni izbor za Božićno vjenčanje u Hrvatskoj. Moramo li napomenuti da je puno jeftiniji od većine cvijeća? Dekoracije zelenih biljaka se mogu koristiti na razne načine. Možete ih aranžirati kao vijence za stolove ili kao viseće ukrase iznad svečanog stola ili plesnog podija. Može se čak aranžirati i u kombinaciji sa sezonskim zimskim cvijećem i svečanim crvenim vrpcama. Sa zelenilom ne možete pogriješiti!

Osim zelenila, iskoristite metalne i neutralne naglaske poput modernog namještaja za iznajmljivanje, teksturirane tkanine, bora, lustera i svijeća. Nadalje, ne zaboravite dodati bezvremenski detalj – okupite Božićna drvca na mjestu vjenčanja i stvorite blagdansku atmosferu koja će odisati toplinom i svečanošću.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Jela i pića s Božićnom tematikom

Pojedina jela mogu značajno učvrstiti osjećaj odmora. Razmislite o tome da u slatki kutak dodate kolačiće u obliku Božićnog drvca ili kekse u obliku zvončića ili pahuljice. Svjetlucava svadbena torta lako upada u oči. A kokteli s potpisom, poput “Weggnong”, “Christmosas” ili “Jingle Juice” vašu će proslavu nepogrešivo obilježiti kao zimsko vjenčanje u Hrvatskoj. Imajte na umu da je tijekom hladnog vremena hrana puno trajnija i kremasti kolači mogu dulje izdržati.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Blagdanima inspirirane vjenčane usluge

Ako ukrasi i hrana nisu dovoljno Božićno orijentirani, zimom inspirirani vjenčani pokloni će biti šlag na torti. Ostanite u Božićnoj tradiciji tako što ćete svakom gostu pokloniti ukras ili zvono s njihovim imenom. Umjesto cvjetnih konfeta upotrijebite pahuljice i napravite pravu zimsku zemlju čudesa za zimsku ceremoniju vjenčanja u Hrvatskoj.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Svjetla imaju važnu ulogu tijekom kratkih zimskih dana

Zimski dani su kratki. Vjerojatno će zapasti sunce prije nego li završi vjenčani ručak ili započne večera. Stoga svjetla imaju važnu jedinstvenu ulogu tijekom zimskog vjenčanja u Hrvatskoj, posebno u blagdansko vrijeme. Malo se stvari može usporediti s obiljem čarobnih i bajkovitih svjetala. Svjetlosni aranžmani imaju ogroman utjecaj na formiranje romantične atmosfere. Vjerujte nam kad naglasimo važnost rasvjete za vaš dan vjenčanja.

Svjetla imaju neupitan doprinos kompoziciji vaše lokacije blagdanskog vjenčanja u Hrvatskoj. Intenzitet svjetla uvijek privlači i usmjerava pažnju gostiju. Iskusni tehničar rasvjete će smisliti lukavu kompoziciju, koja će učinkovito voditi goste između plesnog podija, stolova za jelo i drugih zanimljivosti tijekom vaše proslave. Utjecaj kvalitetno postavljene rasvjete očit je iz fotografija na ovom blogu. Ako želite vidjeti više fotografija, posjetite našu galeriju s fotografiranjem ovih mladenca.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Loša strana vjenčanja usred praznika

Loša strana blagdanskih vjenčanja u Hrvatskoj je mogućnost preklapanja ostalih svečanosti, koji mogu spriječiti goste da prisustvuju vašem vjenčanju. Nekima od vaših prijatelja i članova obitelji bi se vjenčanje moglo preklopiti sa njihovim uobičajenim planovima i blagdanskim tradicijama. Oni bi mogli dati prednost tim planovima. U svakom slučaju, preporučujemo da izbjegavate zakazivanje vjenčanja preblizu bilo kojim velikim blagdanima, poput Božića ili Nove godine. Na taj način će vam većina gostiju na slobodna u vrijeme vaše zimskog vjenčanja u Istri.

Vrijeme je ključno kada šaljete Save-the-Date kartice. Na vrijeme obavijestite svoje goste da planirate blagdansko vjenčanje u Istri. To će osigurati da gosti prisustvuju vašem vjenčanju i zajedno s vama proslave blagdane i vašu ljubav.

Prosinac i siječanj su prikladni mjeseci za planiranje vjenčanja tijekom praznika svojih gostiju ili usred školskih odmora. Vaši prijatelji i rođaci koji žive u inozemstvu možda već planiraju posjet. Tako će uštedjeti novac na dodatnim putnim troškovima za vaše vjenčanje.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Blaga mediteranska klima je savršena za zimsko vjenčanje u Istri

Kada planirate zimsko vjenčanje u Hrvatskoj, pokušajte odabrati područje s ne tako niskim temperaturama i manje oborina i snijega. Primorska i obalna Istra ima tipičnu mediteransku klimu. Primorski dijelovi Istre blagoslovljeni su blagim i ugodnim zimama. Kao i svugdje uz hrvatsku obalu, Istru osvježavaju karakteristični lokalni vjetrovi.

No kako se krećete prema unutrašnjosti Istre, klima se postupno mijenja prema blagoj kontinentalnoj klimi. Blizina Alpa i hladan zrak koji struji s obližnjih planina utječu na tu promjenu. Unatoč tome, temperatura se tijekom cijele godine rijetko spušta ispod ledišta, čak i u unutrašnjosti Istre. Snijeg je ovdje rijedak prizor, koji povremeno krasi samo najviše vrhove istarskih planina.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Smanjen budžet zbog pomamne blagdanske kupovine

Ne treba niti napominjati da je budžet neizostavan dio svakog destinacijskog vjenčanja. Ali planiranje blagdanskog vjenčanja u Hrvatskoj može biti još zahtjevnije zbog proračuna umanjenog tijekom blagdanske potrošnje. Ipak, Božićno vrijeme često signalizira mnoge snižene cijene nakita i opreme, kao i popuste na putovanja. To opravdava planiranje zimskog vjenčanja usred sezone kupovine. Možda ćete pronaći sjajne ponude za vjenčani nakit kao i za medeni mjesec.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Koje je najbolje vrijeme za početak planiranja zimskog vjenčanja u Hrvatskoj

Ako planirate vjenčanje u crkvi, pronalazak datuma vjenčanja može biti prilično zahtjevan posao. Crkve i druga vjerska mjesta već imaju kalendare za prosinac ispunjene ceremonijama paljenja svijeća, adventskim proslavama, koncertima i blagdanskim priredbama. Nadalje, poslovne i privatne blagdanske zabave pretrpavaju rasporede lokacija za vjenčanje, posebno tijekom prva dva tjedna prosinca. Ove proslave mogu učiniti zadaću rezerviranja na popularnim lokacijama vjenčanja u Istri mnogo složenijom. Međutim, ovu gnjavažu možete lako izbjeći ako dovoljno rano odaberete datum zimskog vjenčanja u Istri. Ako 9 ili više mjeseci unaprijed počnete tražiti lokaciju vjenčanja, otkriti ćete da je mnogo termina još uvijek slobodno.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Ako propustite priliku da rezervirate lokaciju vjenčanja mnogo vremena unaprijed i nedostaje vam vremena, moguće je po potrebi u vrlo kratkom roku isplanirati i organizirati zimsko vjenčanje u Hrvatskoj. Ali nikada nije preporučljivo užurbano planiranje vjenčanja, jer planiranje vjenčanja uključuje mnogo više od samog održavanja. Organizator vjenčanja također mora koordinirati sve dobavljače, poput fotografa, cvjećare, ugostiteljske usluge itd. Čak i ako uhvatite lokaciju iz snova, neki od najboljih dobavljača možda neće biti dostupni u posljednji trenutak. Naprotiv, ako ostavite dovoljno vremena, organizator vjenčanja će lako isplanirati i organizirati prekrasno zimsko vjenčanje u Istri.

Mnogo detalja treba uzeti u obzir prilikom traženja odgovarajuće lokacije za vjenčanje. Imamo popis popularnih lokacija za vjenčanje u Istri. Nažalost, sva ta mjesta za vjenčanja su prezentirana u ljetnom okruženju. Možda će vam biti korisno kontaktirati nas i zatražiti pomoć u pronalaženju odgovarajućeg mjesta za zimsko vjenčanje u Istri.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Zimsko bjekstvo u Hrvatskoj

Imajte na umu da, ako planirate bjekstvo (elopement), tada se ne primjenjuje pravilo od 9 mjeseci. Možda bi bilo puno lakše dobiti željeno mjesto vjenčanja u Hrvatskoj za deset ili manje gostiju. S manje gostiju, mladenci su puno fleksibilniji za posjet različitim mjestima kako bi fotografirali od kojih zastaje dah ili uživali. Unatoč tome, ne zaboravite pripaziti na dobar trenutak kako biste započeli planiranje zimskog bijega u Hrvatskoj. Postoji još puno dobavljača koje treba uskladiti.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj
Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Zimsko vjenčanje je produžetak obiteljskog odmora

Samo se sjetite, pažljivo odaberite datum vjenčanja kako biste izbjegli blagdanske proslave i omogućili obiteljima dovoljno vremena da zajedno provedu tijekom praznika. U ovo blagdansko vrijeme je vrlo prihvatljivo da se vjenčanja odvijaju i radnim danom. Nikome neće smetati, jer će većina gostiju već biti na odmoru. Tako će gosti doživjeti vaše vjenčanje kao prošireni obiteljski odmor. Imati će toliko više razloga da se raduju vašem zimskom vjenčanju u Hrvatskoj.

Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj Zimsko vjenčanje u Hrvatskoj

Zimska vjenčanja stječu veliku popularnost u Hrvatskoj

Kao što naslov glasi, popularnost zimskih vjenčanja u Hrvatskoj u posljednje vrijeme raste. Planiranje takvog vjenčanja postavlja drugačiji niz izazova o kojima mladenka i mladoženja trebaju voditi računa. Međutim, uz pomoć iskusnih organizatora vjenčanja iz agencije za planiranje vjenčanja u Hrvatskoj, Flammeum, postupak planiranja će postati zabavno i radosno iskustvo. Ulažemo dodatni napor kako bismo mladencima predstavili najbolje opcije, dok oni drže volan u svojim rukama! Organiziramo svaki aspekt vjenčanja i upozoravamo vas na sve moguće zamke. Na taj način osiguravamo da koordinacija vjenčanja teče bez problema.

Organizatorice ovog zimskog vjenčanja u Hrvatskoj.

Možemo vam obećati da ćete se osjećati kao da imate najbolju Božićnu zabavu ikad!

Sretno planiranje za vrijeme praznika!

Autor: Sanela

Organizator vjenčanja: Flammeum Weddings

Lokacija vjenčanja: Roxanich Wine & Heritage Hotel

Cvijeće: Florami Studio

Dekoracija: Studio Brzak

Foto: Ladies and Gentlemen

Video: Ivan Crnjak

Stolice: GHIA Staff

Modeli: Laura Zanetti | Jan Biočina

Vjenčana haljina: Vesna Sposa

Odijelo: Galileo

Frizer: Andrea Licul

Šminka: Laura Zanetti

Slatki kutak: Isidora Patisserie by Izo

Rasvjeta: dBoki Sound & Light